Un alt sat aparţinător comunei Cizer este Pleşca, al cărui nume provine de la cuvântul „palecz”, care în slavonă veche înseamnă „deget”. Estre atestat documentar din anul 1471, luna mai, ziua 9, sub numele de Polychka, când acest sat este cerut de rege de către Porlagi Mihai şi soţia sa, împotriva cărei cereri se opune Horvathy Ioan şi Andrei.
În iunie 1947 regele Matyas a însărcinat conducerea din Manasturul Clujului ca să se pună noi pietre de hotar acestei moşii.
În anul 1847 toţi locuitorii satului Pleşca au fost înscrişi în biserica greco-catolică, fiind în număr de 192 de suflete.


Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România, cât şi pentru informaţii detaliate privind procesul de aderare al României la Uniunea Europeană, puteţi să  vizitaţi pagina de internet a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Acest site nu reprezintă  poziţia oficială  a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea  şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.

Toate informaţiile privind Programul Național de Dezvoltare Rurală  furnizate prin acest site sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.